НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Водите в река Марица са изследвани по 86 показателя заради замърсяването

28.01.2020 г.
За да се установи причинителят на замърсяването на водите в река Марица, пробите са изследвани по 86 показателя, които могат да предизвикат токсичност – цианиди, арсен, живак, други метали, пестициди и общи физикохимични показатели. Това съобщи Марин Маринов, директор на Дирекция „Планове и разрешителни“ в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) по време на съвместна пресконференция на областния управител на Пловдив Дани Каназирева, директора на БДИБР Цветелина Кънева и директора на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев. Проверките на институциите по взетите на 25 януари проби от водите на реката са показали замърсяване с три вида пестициди.
повече»

Срокът за подаване на декларации е до 31 януари, а за заплащане на таксите до 15 февруари 2020 година

18.01.2020 г.
Срокът за подаване на декларации по чл. 149 б от Закона за водите е до 31 януари 2020 година. Титулярите на разрешителни сами определят и декларират дължимите такси за използваното водно количество през 2019 г. 
повече»

В резултат на завишени превантивен контрол, подадените сигнали са по-малко в сравнение с предходни години.

18.01.2020 г.
През 2019 година Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ увеличи два пъти проверките с цел превантивен контрол, в резултат на което броят на подадените сигнали за нарушение на Закона за водите са по-малко в сравнение с предходни години. 
повече»

Заради замърсяване на река Въча на НЕК ЕАД ще бъде наложена санкция от 10 000 лева

21.12.2019 г.
На НЕК ЕАД ще бъде наложена санкция в размер на 10 000 лева заради замърсяване на изтичащите води от ВЕЦ „Въча 1” в р. Въча. Наказанието е заради констатирано превишение на съществуващата норма за нефтопродукти в повърхностни води - "без видим филм и мирис".
повече»

Басейновият съвет към БДИБР проведе 26-ото си заседание

20.12.2019 г.
На 19 декември в Пловдив се проведе 26-ото заседание на Басейновия съвет към Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.
Членовете на съвета бяха запознати с резултатите от дейността на дирекцията през 2019 г., процеса на актуализация на Плановете за управление на водите и напредъка на реализация на проекта „Интегрирани действия за съвместна координация и реагиране на рисковете от наводнения в трансграничната зона“. Последният е финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ „Гърция-България“ 2014-2020 г. 
повече»

Басейнова дирекция – Пловдив стартира административнонаказателна процедура срещу НЕК ЕАД

14.12.2019 г.
Днес, 14 декември, експерти от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) извършиха повторна проверка по сигнал за замърсяване на река Въча. Установено беше, че в реката продължава изпускането на отработени води със същия оцветен белезникав характер. В ранния следобед беше преустановена работата на ВЕЦ „Въча 1“, като е намерено техническо решение за осигуряване на оводняването на коритото на река „Въча“.
повече»

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ провери сигнал за дейности в коритото на река Марица

24.11.2019 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ /БДИБР/ извършиха проверка на участък от речното корито на река Марица. БДИБР се самосезира по сигнал за дейности в коритото на река Марица в участъка източно под шосейния мост на път Пловдив-Стара Загора
повече»

Младежкият воден парламент проведе Парламентарната си сесия

11.11.2019 г.
 
От 8 до 10 ноември в Плевен се проведе IX парламентарна сесия на Младежкия воден парламент (МВП). „Минералните води - национално богатство на България“ беше темата на сесията. Събитието събра в хотел „Кайлъка“  ръководители и участници в екоклубове от Байкал, Белово, Благоевград, Бяла Слатина, Варна, Враца, с. Кавракирово (обл. Благоевград), Крумовград, с. Коларово (обл. Благоевград), Пловдив, с. Първомай (обл. Благоевград), София и Стара Загора.
повече»

314 акта за над 15 млн. лева е съставила Басейнова дирекция от началото на годината за нарушения на Закона за водите

19.10.2019 г.
През септември Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР) е извършила 365 проверки, като 65% от тях са по изпълнение на условията в издадените разрешителни. При 63 проверени обекти е установено водовземане без издадено разрешително съгласно Закона за водите.
повече»

За девета поредна година експерти и ученици ще изследват Марица в Световния ден на мониторинга на водата

17.10.2019 г.
За девета поредна година експерти на Басейнова дирекция  „Източнобеломорски район“ (БДИБР), Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) в Пловдив и ученици от СУ „Св. Патриарх Евтимий“  ще отбележат Световния ден на мониторинга на водата като изследват водите на р. Марица при Пловдив.
Мястото на пробовземането е река Марица пред "Водната палата" от 11:45 часа.
  повече»

Проверен е сигнал за умряла риба в река Стряма

28.09.2019 г.
Днес експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, РИОСВ - Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда извършиха незабавна проверка по сигнал на кмета на град Баня, община Карлово за наличие на умряла риба в река Стряма.
повече»

Басейнова дирекция събира ученици край река Марица под мотото „Комбинирай знания с разходка“

18.09.2019 г.
На 19 септември Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ организира разходка покрай река Марица, по време на която ученици от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив ще имат възможност да 
повече»

Започна Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент

19.08.2019 г.
Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент беше открито днес в Благоевград. От името на ръководството на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) инж. Радослав Георгиев, директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) – Благоевград, поздрави младите еколози, като им пожела успешно провеждане на обучението, много емоции и приятелства. Участниците бяха приветствани и от зам.-областния управител на област Благоевград Иван Стоянов, който пожела на участниците незабравими дни в красивата планина Беласица.  На събитието присъстваха директори и експерти от  структури на МОСВ в Благоевград.
повече»