НОВИНИ

Администрация

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0886533037
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

НОВИНИ виж всички »

„Влажните зони и устойчивото градско бъдеще“ е темата на Световния ден на влажните зони тази година

01.02.2018 г.
Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ ще отбележи предстоящия Световен ден на влажните зони заедно с ученици от Младежкия воден парламент, като ще акцентира върху темата на екопразника за 2018 г. „Влажните зони и устойчивото градско бъдеще“.
 
В дирекцията продължават да пристигат и прекрасни снимки на градски влажни зони на ученици от страната, от които ще бъдат изработени тематични постери.
 
Градските влажни зони правят градовете жизнени по разнообразни начини. Те съдействат за намаляването на наводненията, за осигуряването на питейна вода, филтрират  замърсителите, осигуряват зелени площи в градовете и представляват източник на препитание за населението. Ползите от влажните зони все повече нарастват, тъй като броят на хората, живеещи в градовете в световен мащаб вече са повече от 4 милиарда и този брой продължава да расте. Темата е особено актуална за градовете в страната ни.
 
Световният ден на влажните зони се празнува всяка година на 2 февруари, за да се повиши световната информираност за ценността на влажните зони за човечеството и планетата. На тази дата през 1971 г. в иранския град Рамсар е приета Рамсарската конвенция за влажните зони, а Световният ден на влажните зони е  отбелязан за първи път през 1997 година.

С повече информация и с материали за Световния ден на влажните зони 2018 г. може да се запознаете в сайта на БДИБР, секция „Инициативи и кампании“ на следния линк