НОВИНИ

Администрация

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0886533037
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

НОВИНИ виж всички »

БДИБР стана част от интердисциплинарен открит урок на тема „Магията на водата“

28.03.2018 г.
Магията на водата“ – това беше темата, по която на 27 март петокласниците от иновативната паралелка в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ изнесоха открит урок по случай Световния ден на водата. Те членуват в клуб „Млад еколог“ към училището, който е един от най-активните клубове на Младежкия воден парламент. За участието на учениците в кампанията „Отговорът е в природата“ за Деня на водата 2018 г. Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ им връчи грамоти. Събитието се проведе в зала „Компас“ в Ректората на Пловдивския университет.

Децата се готвиха за представянето си месеци наред и  постигнаха впечатляващ ефект върху аудиторията. Те демонстрираха познанията си за водата от гледна точка на различни аспекти на науката и изкуството. От своя страна учителите, родителите и гостите влязоха в ролята на ученици.

Петокласниците демонстрираха ролята на водата в живота на хората, като проследиха ролята на водата от древността до наши дни. Те представиха магията на водата в древния свят, като обясниха принципа на египетската напоителна система. Децата разказаха и за магията на водата в българските древни ритуали. Водата лекува, помни, сбъдва желания и тези убеждения са станали част от обичаите с „мълчана вода“, които все още изпълняваме по Гергьовден и Еньовден.

Учениците показаха три различни техники за рисуване с вода. Най-впечатляваща беше техниката „Ебру“, представляваща рисуване върху водна повърхност и впоследствие прехвърляне на изображението на хартия, плат или друга основа. Атракцията на представянето им беше изпълнението на музикална пиеса с почукване върху пълни с вода чаши. Децата показаха и атрактивни опити за получаване на сладка вода от солен разтвор, демонстрация на природен филтър и очистване на оцветена вода с активен въглен.