НОВИНИ

Администрация

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0886533037
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

НОВИНИ виж всички »

БДИБР и РЛ-Пловдив отбелязаха Световния ден на околната среда с ден на отворените врати

05.06.2018 г.
Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория към ИАОС – Пловдив посрещаха ученици през целия ден по случай Световния ден на околната среда. Деветокласници от Националната търговска гимназия и петокласници и шестокласници от екоклуба при СУ „Цар Симеон Велики“ с ентусиазъм се отзоваха на поканата на екоинституциите.
 
Младежите бяха посрещнати в най-голямата в Южна България регионална лаборатория от нейния ръководител и от експертите от институцията. Те по увлекателен начин ги запознаха с работата на лабораторията, с техниката, която се ползва и различните методи за анализ. Децата научиха какво е влиянието на пластмасите върху компонентите на околната среда. Най-интересната част от посещението за тях беше възможността сами да се докоснат до прецизната техника в лабораторията и да видят „на живо“ как се правят анализи. Децата разгледаха колекция от филтри за фини прахови частици и разбраха, че от оцветеността и наситеността на цвета им може да се съди за чистотата на въздуха. Някои от гимназистите се поинтересуваха към каква специалност трябва да се насочат, ако искат в бъдеще да работят в подобна лаборатория.
 
Мотото на Световния ден на околната среда 2018 г. е „Да победим замърсяването с пластмаси”. Посланието е всеки от нас да даде своя принос и да се включи в борбата срещу замърсяването с пластмаси по света чрез някой от многобройните начини за това.