НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

С интерактивен урок и наблюдение на птици по река Марица ученици от с. Граф Игнатиево отбелязаха Световния ден на водата

15.03.2019 г.
Ученици от ОУ „Граф Н. Игнатиев“ в с. Граф Игнатиево, община Марица отбеляза предстоящия Световен ден на водата – 22 март, с интерактивен урок в Информационния център на Регионална инспекция по околната среда и водите – Пловдив.
Петокласници и шестокласници разсъждаваха върху тазгодишната тема на празника „Вода за всички! Всеки е важен!“. Експерти от екоинспекцията и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ изнесоха презентация по темата, а след това заедно гледаха кратки тематични филмчета и разсъждаваха върху видяното. Учениците разбраха как в световен мащаб водата влияе на всичко, включително на образованието, на здравето, на бедността и особено на жените и децата, че има уязвими групи в обществото по отношение на достъпа до безопасна вода и че има решения на проблемите, свързани с този най-важен ресурс.
Експертите на двете екоинституции организираха и състезание между децата на водна тема и раздадоха награди на победителите – образователни материали, свързани с водите и водните екосистеми. Урокът завърши с разходка по брега на река Марица и наблюдение на птиците в нея.
 
Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март от 1992 година. Всяка година отбелязването му е свързано с определен аспект на опазването, достъпа и управлението на този жизненоважен ресурс. Темата на Световния ден на водата 2019 е  „Вода за всички! Всеки е важен!“. Тя акцентира, че правото на свободен и лесен достъп до питейна вода без опасност от замърсяване е основно човешко  право и никой не трябва да бъде лишаван от него.