НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

Зам.-министър Живков откри хепънинга в Пловдив по повод на Световния ден на водата

22.03.2019 г.
    
„Убеден съм, че този ден е изключително важен за всички нас. Мотото тази година е „Вода за всички“. Вода за всички, защото без вода няма живот на планетата Земя“. Това каза зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков при откриването на градския хепънинг по повод за Световния ден на водата. Той отправи послание към децата и младите хора като припомни, че всички трябва да се грижим за този ценен ресурс и че по света има хора, които са лишени от достъп до чиста вода.
За празника бяха организирани различни прояви, в които участниците показаха свои рисунки, макети и проекти, свързани с водното богатство. Част от програмата бяха и музикални изпълнения на възпитаниците на Обединения детски център в Пловдив.
За девета поредна година Пловдив отбелязва Световния ден на водата с хепънинг. Тази година участие взеха над 500 деца от 22 училища.
22 март е официално обявен за Световен ден на водата от Общото събрание на ООН през 1992 г. Официално се отбелязва от 1993 г. Заинтересовани групи организират многобройни официални и други събития в целия свят.