НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

По повод на Световния ден на Земята ученици и експерти проведоха дискусия на тема „В природата нищо не съществува само“

22.04.2019 г.
По повод на Световния ден на Земята 22 април експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) проведоха дискусия с млади еколози на тема „В природата нищо не съществува само“. Ученици от СУ „Св. Патриарх Евтимий“  - Пловдив представиха своите проучвания за видове редки и застрашени от изчезване животни. 
По повод на Световния ден на Земята 22 април експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) проведоха дискусия с млади еколози на тема „В природата нищо не съществува само“. Ученици от СУ „Св. Патриарх Евтимий“  - Пловдив представиха своите проучвания за видове редки и застрашени от изчезване животни. Експертите от БДИБР се включиха в дискусията с интересни факти за представените от учениците видовете риби. 
Това е втората инициатива на Басейнова дирекция по повод на Деня на Земята. На 17 април съвместно с Регионалната лаборатория към ИАОС – Пловдив беше организирано посещение на ученици от СУ „Климент Охридски“ в Автоматичната измервателна станция „Каменица“.
Международният ден на Земята 22 април от 48 години обединява правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят с обща отговорност за запазване на планетата.
Тазгодишното издание на Деня на Земята насочва вниманието на световната общественост към ускорените темпове на изчезване на застрашени видове диви животни и растения, които все още  могат да бъдат запазени.
Всяка дейност на БДИБР е свързана с опазването на водите и водните екосистеми, с което подпомагаме съхранението на застрашените от изчезване видове животни и растения.