НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

МОСВ кани заинтересованите страни да се включат в отбелязването на Европейска седмица на мобилността 2022

20.09.2022 г.
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се включва в ежегодно провежданата кампания на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“. Темата през 2022 г. е „По-добри връзки“. Традиционно седмицата се провежда от 16 до 22 септември.

След поставянето на силен акцент върху здравните аспекти на градската мобилност през 2021 г., тазгодишната тема „По-добри връзки“ отразява целта на инициативата за обединение на хората. Избрана е, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения.

Хората могат да осъществяват връзка при среща на площада в градска среда и да останат свързани помежду си чрез обществения транспорт. По-добрите връзки в транспорта означават по-добре свързани обекти и хора, което е основна тема на Европейския зелен пакт на Европейската комисия.
Кампанията се стреми да насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации. Целта на кампанията е да увлече хората в инициативи с устойчивата градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

Ежегодно организираните събития по повод кампанията дават широк отзвук сред обществото и спомагат за популяризиране на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от воденето на активен начин на живот, придвижвайки се пеша, с велосипед или обществен транспорт.

https://www.moew.government.bg/bg/temata-na-sedmicata-na-mobilnostta-tazi-godina-e-po-dobri-vruzki/