НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

Басейнова дирекция Пловдив отбелязва Световния ден на Земята – 22 април

22.04.2014 г.
Днес 22 април, експерти на дирекцията ще се включат в общоучилищния празник на ОУ "Душо Хаджидеков" по повод на Световния Ден на Земята. На учениците ще бъдат  раздадени информационни материали, а експерти ще представят презентации на теми, свързани с опазване на околната среда.
По късно през деня във Франция започва петдневно еко-училище в рамките на двустранно споразумение между Българския воден парламент и Младежкия воден парламент на басейна  Артоа-Пикарди, Франция, в което ще се включат и експерти на Басейнова дирекция – Пловдив. Българската делегация ще вземе участие в пленарната сесия на Младежкия воден парламент на Еско (Шелда).
На 23 април в Информационния център на БДИБР ще се проведе среща със студенти от Аграрен университет-Пловдив. Темите, които ще се дискутират са законодателство в областта на екологията и опазването на околната среда, извършване на мониторинг на водите, документи и процедура за използване на вода за напояване и регистрация на кладенци.
Всяка година на 22 април, над 1 милиард души в 190 страни по света вземат участие в дейности посветени на Деня на Земята. От Сан Франциско до Сан Хуан, от Пекин до Брюксел, от Москва до Маракеш, хората засаждат дървета, включват се в почистването на техните общности и много други – в името на околната среда.
Тази година ще се фокусираме върху уникалните екологични предизвикателства на нашето време, подобно на предходни чествания  на Деня на Земята. Докато населението на света мигрира към градовете и песимистичната реалност относно промените на климата става все по-ясна, нуждата от създаването на устойчиви общности се очертава като по-важна от всякога. Денят на Земята, през 2014 г., има за цел да допринесе за създаването на такива общности чрез своята глобална тема за годината: Зелени градове. Ние можем да преобразим нашите градове и да създадем устойчиво бъдеще чрез умни инвестиции  в устойчиви технологии, обществена политика с поглед към бъдещето и образовано и активно общество. Нищо не е по-силно от колективните действия на един милиард души. 
 
Информация за Световния ден на Земята 49 Kb (doc) свали