НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Нона Петрова и Даниела Петкова от 11 клас на Търговската гимназия в Пловдив, станаха директори за един ден на Басейнова дирекция Пловдив

12.03.2014 г.
Нона Петрова и Даниела Петкова от 11 клас на Търговската гимназия в Пловдив, станаха директори за един ден на Басейнова дирекция Пловдив. Те бяха посрещнати от инж. Никола Кърнолски, който им "преотстъпи стола",  като ги посъветва да бъдат последователни в действията си, да се стремят да изграждат работещи екипи и да познават много добре дейността им.  Момичетата имаха възможност да се срещнат и разговарят с директори на дирекции. Заедно с експерти от дирекцията бяха разиграни различни казуси специално подготвени за тях.
повече»

Старият бряст от Сливен ще представи България в международен конкурс „Европейско дърво на годината 2014 г.”

18.02.2014 г.
За четвърта поредна година на 1-ви февруари 2014 г. се даде старт на онлайн гласуването за конкурса „Европейско дърво на годината 2014г”. 
Тази година в международната надпревара страната ни ще бъде представена от Стария бряст в гр. Сливен, който убедително спечели националния конкурс „Дърво с корен 2013“ с 6097 гласа. Хилядолетният бряст се намира в центъра на града и през годините се е превърнал в повече от природна забележителност за неговите жители.
повече»

До края на месец януари се подават декларации за изчисляване на дължимите такси за водовземане и ползване на воден обект

02.01.2014 г.
До 31 януари 2014 година титулярите на разрешителни по Закона за водите трябва да представят Декларации по чл.194„б” от Закона за водите с информация за използваните обеми вода и дължимата такса за периода 01.01-31.12.2013 година в Басейнова дирекция - Пловдив
повече»

На 12 декември (четвъртък) Басейнова дирекция Източнобеломорски район ще проведе второ редовно заседание на Басейновия съвет за тази календарна година

11.12.2013 г.
Начален час 10:00 часа, хотел „Алианс”, Пловдив, ул.Васил Априлов Nо7
Акцент на заседанието ще бъдат теми свързани с резултатите от дейността на дирекцията през 2013 година и процеса на актуализация на Плановете за управление на речните басейни.
повече»

Директорът на Басейнова дирекция Източнобеломорски район-Пловдив инж.Никола Кърнолски пое поста президент на Европейската мрежа на басейновите организации

18.11.2013 г.
Директорът на Басейнова дирекция Източнобеломорски район-Пловдив - инж.Никола Кърнолски, беше избран за президент на Европейската мрежа на басейновите организация, а за вицепрезидент Жан Шепман - Президент на Комисията по международни отношения на Водна агенция „Артоа - Пикарди” – Франция. Този избор се състоя в рамките на XI Международна конференция в Пловдив.
Международната конференция на Европейската мрежа на басейновите дирекции се проведе от 13 до 16 ноември, и в нея взеха участие представители на 21 страни.
повече»

Обръщение на господин Петер Гамелтофт-Началник на отдел „Води”, Дирекция „Качество на живот, вода и въздух”

17.11.2013 г.
Обръщение на господин Петер Гамелтофт-Началник на отдел „Води”, Дирекция „Качество на живот, вода и въздух” по време на 11-та Международна конференция EUROPE-INBO 2013 повече»

Заместник - министър Атанас Костадинов откри 11-тата Международна конференция на Европейската група на Басейновите организации

14.11.2013 г.
Нашата цел е интегрирано управление на водите, което е класическият европейски подход, каза зам.-министър Костадинов

Заместник - министър Атанас Костадинов откри 11-тата Международна конференция на Европейската група на Басейнов

ите организации /EUROPE – INBO 2013/, която се провежда в Пловдив. На церемонията присъстваха посланикът на Република Франция Н.Пр. Хавиер Лапиер Дьо Кабане, президентът на Комисията по международни отношения към Водна агенция „Артоа Пикарди”Жан Шепман, президентът на EUROPE – INBO 2013 Ахмет Саатчи и Даниела Радулеску, постоянен технически секретариат на СЕЕNBO. повече»

Министър Искра Михайлова ще открие Международна конференция “EUROPE- INBO 2013”

13.11.2013 г.
Събитието ще се проведе в град Пловдив от 14 до 16 ноември 2013
Министър Искра Михайлова ще открие единадесетата Международна конференция “EUROPE- INBO 2013” на мрежата на басейновите организации в Европа на тема „Прилагане на Рамковата директива по водите“. Гост на събитието ще бъде и заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов.
Откриването на тридневния форум е на 14 октомври 2013 г., от 9.30 часа в парк - хотел „Империал„ , град Пловдив. повече»

Експерти от РИОСВ-Пловдив, БД-Пловдив и Регионалната лаборатория извършват съвместна проверка по сигнал за замърсяване на р. Чая в района на с. Катуница

08.11.2013 г.
Във връзка с получен в РИОСВ-Пловдив сигнал, че водата на р. Чая в границите на с. Катуница е замърсена, е организирана съвместна проверка на експерти
  повече»

Започва Парламентарна среща на Младежкия воден парламент

24.10.2013 г.
В работата на водния парламент участие взеха 60 ученици и учители от София, Ст.Загора, Пловдив, Каварна, Белово, Благоевград, Лом, Хасково, Крумовград, с. Байкал–Плевенска област и селата от Средногорието-Челопеч, Антон и Чавдар, както и експерти от Басейновите дирекции, представители на неправителствени организации и бизнеса.   Приветствие към участнците поднесе директорът на Басейнова дирекция Пловдив инж. Никола Кърнолски-директор на БД-Пловди и  госпожа Красимира Бръмчева от Дирекция „Управление на водите“ към МОСВ. повече»

Стартира Инициатива на Министерски съвет за дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина

09.10.2013 г.
Кандидатстването е изцяло онлайн на Портала за студентски стажове http://staj.government.bg/. За първи път в държавната администрация в България ще се проведат дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина. Кандидатите ще могат да кандидатстват за най-малко 300 стажантски позиции, в 27 професионални направления, обявени от 61 структури на държавната администрация. Кандидатстването е изцяло онлайн на Портала за студентски стажове http://staj.government.bg/. повече»

Пловдив ще отбележи 17-тата Международна нощ на прилепите!

07.10.2013 г.
Събитието ще се проведе днес /7 октомври/ от 18:00 часа в Цар-Симеоновата градина.
Нощта се организира от Зелени Балкани и включва информационно-образователна кампания, презентации за прилепите, изложби, рисуване, игри и викторини.

Това става възможно благодарение на финансовата подкрепа на Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) и съдействието на МОСВ. повече»

Конкурс за най-добър видео-клип на тема:„С велосипед в града”

06.10.2013 г.
Обичаш да караш колело в града и си фен на правенето на забавни видео-клипчета?
А не искаш ли да обединиш тези две забавления и да заснемеш или анимираш свой собствен видео-клип? 
Не се колебай да се включиш в конкурса „С велосипед в града” и спечели страхотни награди – супер байк, шлемове, тениски и ще много други! повече»