НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Обръщение на господин Петер Гамелтофт-Началник на отдел „Води”, Дирекция „Качество на живот, вода и въздух”

17.11.2013 г.
Обръщение на господин Петер Гамелтофт-Началник на отдел „Води”, Дирекция „Качество на живот, вода и въздух” по време на 11-та Международна конференция EUROPE-INBO 2013 повече»

Заместник - министър Атанас Костадинов откри 11-тата Международна конференция на Европейската група на Басейновите организации

14.11.2013 г.
Нашата цел е интегрирано управление на водите, което е класическият европейски подход, каза зам.-министър Костадинов

Заместник - министър Атанас Костадинов откри 11-тата Международна конференция на Европейската група на Басейнов

ите организации /EUROPE – INBO 2013/, която се провежда в Пловдив. На церемонията присъстваха посланикът на Република Франция Н.Пр. Хавиер Лапиер Дьо Кабане, президентът на Комисията по международни отношения към Водна агенция „Артоа Пикарди”Жан Шепман, президентът на EUROPE – INBO 2013 Ахмет Саатчи и Даниела Радулеску, постоянен технически секретариат на СЕЕNBO. повече»

Министър Искра Михайлова ще открие Международна конференция “EUROPE- INBO 2013”

13.11.2013 г.
Събитието ще се проведе в град Пловдив от 14 до 16 ноември 2013
Министър Искра Михайлова ще открие единадесетата Международна конференция “EUROPE- INBO 2013” на мрежата на басейновите организации в Европа на тема „Прилагане на Рамковата директива по водите“. Гост на събитието ще бъде и заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов.
Откриването на тридневния форум е на 14 октомври 2013 г., от 9.30 часа в парк - хотел „Империал„ , град Пловдив. повече»

Експерти от РИОСВ-Пловдив, БД-Пловдив и Регионалната лаборатория извършват съвместна проверка по сигнал за замърсяване на р. Чая в района на с. Катуница

08.11.2013 г.
Във връзка с получен в РИОСВ-Пловдив сигнал, че водата на р. Чая в границите на с. Катуница е замърсена, е организирана съвместна проверка на експерти
  повече»

Започва Парламентарна среща на Младежкия воден парламент

24.10.2013 г.
В работата на водния парламент участие взеха 60 ученици и учители от София, Ст.Загора, Пловдив, Каварна, Белово, Благоевград, Лом, Хасково, Крумовград, с. Байкал–Плевенска област и селата от Средногорието-Челопеч, Антон и Чавдар, както и експерти от Басейновите дирекции, представители на неправителствени организации и бизнеса.   Приветствие към участнците поднесе директорът на Басейнова дирекция Пловдив инж. Никола Кърнолски-директор на БД-Пловди и  госпожа Красимира Бръмчева от Дирекция „Управление на водите“ към МОСВ. повече»

Стартира Инициатива на Министерски съвет за дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина

09.10.2013 г.
Кандидатстването е изцяло онлайн на Портала за студентски стажове http://staj.government.bg/. За първи път в държавната администрация в България ще се проведат дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина. Кандидатите ще могат да кандидатстват за най-малко 300 стажантски позиции, в 27 професионални направления, обявени от 61 структури на държавната администрация. Кандидатстването е изцяло онлайн на Портала за студентски стажове http://staj.government.bg/. повече»

Пловдив ще отбележи 17-тата Международна нощ на прилепите!

07.10.2013 г.
Събитието ще се проведе днес /7 октомври/ от 18:00 часа в Цар-Симеоновата градина.
Нощта се организира от Зелени Балкани и включва информационно-образователна кампания, презентации за прилепите, изложби, рисуване, игри и викторини.

Това става възможно благодарение на финансовата подкрепа на Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) и съдействието на МОСВ. повече»

Конкурс за най-добър видео-клип на тема:„С велосипед в града”

06.10.2013 г.
Обичаш да караш колело в града и си фен на правенето на забавни видео-клипчета?
А не искаш ли да обединиш тези две забавления и да заснемеш или анимираш свой собствен видео-клип? 
Не се колебай да се включиш в конкурса „С велосипед в града” и спечели страхотни награди – супер байк, шлемове, тениски и ще много други! повече»

Инж. Никола Кърнолски пое поста на директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район Пловдив

22.08.2013 г.
Със заповед на Министъра на Околната среда и водите Искра Михайлова от 19 август 2013 год., инж. Никола Кърнолски пое поста на директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район Пловдив.
Той беше начело на дирекцията от май 2003 г. до ноември 2009.
Инж. Никола Кърнолски е завършил Висшия институт по архитектура и строителство - София (сега УАСГ) през 1986 год. с придобита квалификация строителен инженер по хидротехническо строителство. повече»

Световна генерална асамблея на Международната мрежа на басейновите организации / INBO/ в Бразилия

18.08.2013 г.
Като президент на Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа, директорът на Басейнова дирекция Пловдив - Атанаска Тунтова, поздрави участниците в 9-та Световна генерална Асамблея на Международната мрежа на басейновите организации в Бразилия. В своето слово тя подчерта ролята на Международните конференции, като ключов инструмент за обмен на добри практики при прилагането на рамковата Директива по водите, както и другите дериктиви, които имат отношение по използването на им в различните страни, интегрираното управление и изпълнението на мерките за постигане на добро качество на водите. повече»

Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев откри еко-училище "Приятели на водата"

05.08.2013 г.
Ученици от десет училища в страната - представители на българския Младежкия воден парламент бяха поздравени от зам. – министър Чавдар Георгиев , по време на церемонията. Той сподели, че е горд от това, колко млади природозащитници се включват в инициативи за опазване на природата в България и им пожела да не отстъпват от позициите си, да запазят младежкия ентусиазъм и да го претворят в добри за природата дела.  повече»

Заместник-министър Чавдар Георгиев ще открие еко-училище „Приятели на водата”

02.08.2013 г.
Събитието е на 5 август 2013 г. от 11.30 часа в залата на МОСВ на ул. У. Гладстон № 67. За втора поредна година ученици, студенти и преподаватели от десет учебни заведения от страната – членове на Младежкия воден парламент....... повече»

Експерти на Басейнова дирекция Пловдив локализираха чаплова колония на река Тунджа

22.07.2013 г.
Експерти на Басейнова дирекция за управление на водите - Източнобеломорски район, в сътрудничество с екип на "Зелени Балкани" са наблюдавали гнездене на чапли на брега на река Тунджа в района на Тополовград. повече»

Започва реализацията на още един проект по Оперативна програма „Околна среда“ в Източнобеломорски район-изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

20.07.2013 г.
Директорът на Басейнова дирекция Пловдив Атанаска Тунтова участва в церемония по първа копка по изграждането на водната инфраструктура на град Стара Загора. Проектът „Интегриран воден проект за Стара Загора” е на обща стойност 40,3 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”
По време на церемонията, министърът на Околната среда и водите г-жа Михайлова заяви, че това е един от големите и успешни проекти по Оперативна програма „Околна среда“ и показва в ясни измерения, как помощта от Европейския съюз може да достигне до всеки български гражданин и да подобри качеството на живот.  повече»