НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Шест области с оранжев код за дъжд и дванадесет – с жълт код за вторник

15.09.2014 г.

 
Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения 

По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен оранжев код за дъжд. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град.
 
повече»

За утре в четири области е обявен оранжев код за дъжд и в седем области – жълт код

14.09.2014 г.
Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения По данни и прогнози на НИМХ, през нощта в Западна България, а утре и в Централна, ще има валежи. В четири области за 15 септември е обявен оранжев код за дъжд, а в седем – жълт код. В Северозападна България валежите ще достигнат и до 30-50 л/кв.м, а в останалите райони от Западна България - между 20 и 35 л/кв.м.
повече»

Очакват се значителни повишения на речните нива на много реки, между които Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма

14.09.2014 г.

Възможни са внезапни локални наводнения 

По данни и прогнози на НИМХ, от днес около и след обяд над Западна България ще има по интензивни превалявания и гръмотевици. Очакваните количества за днес са между10 и 15 л/кв.м. В следващите дни преваляванията ще продължат, обхващайки и по-източните райони.
повече»

В началото на седмицата се очакват нови интензивни валежи, на места с количества между 30 и 50 л/кв.м.

13.09.2014 г.

В неделя ще започне плавно повишение на речните нива 

По данни прогнози на НИМХ, в понеделник и през нощта срещу вторник, се очакват валежи с по-голяма интензивност в Западна и Южна България. Количества им ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м., но в отделни райони на Западна България и по-специално крайната Северозападна част от страната и на места в Югозападна България, ще има условия за сумарни значителни валежи с обем между 30 и 50 л/кв.м.
повече»

Обявен е оранжев код – „Риск за тревога“ на р. Сазлийка при Гълъбово и на р.Марица при Пловдив

06.09.2014 г.
 
Изпратено е предварително предупреждение до Гърция и Турция за р. Марица при Свиленград

От системата за ранно предупреждение е обявен оранжев код – „Риск за тревога“ на р. Сазлийка при Гълъбово и на р. Марица при Пловдив. Предвид динамичната метеорологична обстановка и действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са вероятни внезапни наводнения.
повече»

И днес през денонощието с прекъсвания ще продължи да вали дъжд

04.09.2014 г.
 
На места са възможни внезапни наводнения  

По прогноза на НИМХ и през това денонощие с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. В Северозападна България, Предбалкана, в Тракия и Родопската област се очакват по-значителни валежи, като на места количествата за денонощието ще достигнат 20-30 л/кв.м.
повече»

В сряда седем области са с оранжев, а двадесет с жълт код за дъжд

02.09.2014 г.

Активирано е Оперативното звено на МОСВ

 
По прогноза на НИМХ,  утре валежите ще обхванат цялата страна. Преобладаващи количества между 15 и 25 л/кв.м., на места в Западна и Централна България - между 30 и 50 л/кв.м. В североизточните райони и Черноморието - до 10 л/кв.м. 
 
За  сряда за седем области: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив е обявен  оранжев  код за дъжд. Очакваните количества  за денонощието  са 30-60 л/кв.м. 
повече»

Стартира ежегодното лятно еко-училище „Източни Родопи - 2014“

02.08.2014 г.
Ежегодното лятно еко-училище “Източни Родопи – 2014“, организирано от Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район и Младежки Воден Парламент, стартира в Кърджали тази събота – 2 август. За първи път в него участие ще вземат и младежи от Франция.
В програмата на еко-училището са заложени обучения, посветени на изследване и опазване на водните екосистеми. Експерти от Басейновите дирекции ще запознаят участниците с техниките за определяне ...
повече»

Започна годишния технически преглед на хидротехническите съоръжения, чрез отваряне на основните изпускатели на язовирните стени: яз."Беглика”, яз.„Тошков чарк”, язовирна стена № 4 от яз.„Широка поляна, язовирна стена на яз.„Дженевра” и яз.„Голям Беглик"

01.07.2014 г.
Графикът по който ще бъдат изпускани водите от основните изпускатели е както следва:
 
повече»

Издали сме предписание за контролирано изпускане на язовири, преди дъждовете, където е необходимо

27.06.2014 г.

Tова каза в „Преди всички“ на програма "Хоризонт" министър Станислав Анастасов

„Вчера издадохме предписание за контролирано изпускане на язовири, така че се надяваме да сме подготвени за вълна от валежи“, това обяви в „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ министър Станислав Анастасов и допълни, че „плановете за управление при риск от наводнение все още не са направени и това е един от приоритетите, по които работим ускорено. В дългосрочната водна стратегия сме заложили единен център или няколко центрове за управление на водите в реално време“. повече»

11 ти Международен конкурс за ученици

27.06.2014 г.
Бъди активен, защити реките!

Участвайте в 11-тото издание на конкурса „Danube Art Master” – една амбициозна надпревара, която обединява деца и младежи от 14 държави в Дунавския регион. От 2004 година разнообразието от творби, които се конкурират в състезанието през изминалите години са отражение на богатството и красотата на Дунавския басейн.
 
повече»

Продължава контролираното изпускане на язовир Тракиец

26.06.2014 г.
Във връзка с повишеното ниво на язовир “Тракиец“  и прогнозата за  очакваните валежи, с цел поддържане на контролния обем,  язовирът се изпуска с 2 м3/сек.
В резултат на контролираното изпусканe, нивото на река Харманлийска е повишено
повече»

МОСВ привежда Оперативното звено за предотвратяване на опасностите от вредното въздействие на водите в повишено внимание

26.06.2014 г.
Възможни са повишения на нивата на реките от Дунавския водосбор и Централна България в резултат на очаквани по-интензивни валежи по тези места
повече»