НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Басейнова дирекция - Пловдив прави разширен мониторинг на повърхностни и подземни води в следствие на инцидента, който доведе до замърсяване на река Луда Яна

10.11.2014 г.
Експертите препоръчват ограничаване използването на водите от поречието на р. Луда Яна за водопой и напояване
Днес експертите от Басейнова дирекция – Пловдив проведоха трето пробонабиране по разширена програма за мониторинг, която включва 10 пункта за анализ на повърхностни води (вкл. пунктовете по реките Тополница и Елишка, за да се провери източникът на замърсяване на водите в река Марица, гр.Пазарджик с мед, манган и желязо). Взети са проби от кладенците за питейно водоснабдяване на село Цар Асен, за проследяване евентуална миграция на замърсяването в подземни води. 
повече»

Очакват се по-интензивни валежи в Рило-Родопската област

08.11.2014 г.
За днес и утре на гръцка територия до границата с България е обявен червен код за дъжд и гръмотевици
По данни и прогнози на НИМХ, днес, 8 ноември, на много места в страната се очакват валежи. По-значителни ще бъдат те в Рило-Родопската област. 
повече»

Министър Ивелина Василева встъпи в длъжност с думите: "Отговорността за опазване на околната среда е свързана с грижата за децата ни"

07.11.2014 г.
Тя символично прие ключа на министерството от служебния министър Светлана Жекова 

За мен е чест и удоволствие днес да връча ключа на Министерство на околната среда и водите в ръцете на един доказан професионалист с политическа визия. Желая на новия министър да превърне този ключ в ключа към решаване на всички проблеми и предизвикателства на министерството и на нашия нелек сектор“ – с тези думи министърът от служебния кабинет Светлана Жекова предаде символично поста на министър Ивелина Василева.
повече»

Започна контролирано изтакане на язовири стопанисвани от НС ЕАД-клон Марица

07.11.2014 г.
С цел осигуряване на ретензионен обем  язовирите, стопанисвани или собственост на "Напоителни системи" ЕАД, клон Марица е предприето контролирано изпускане на яз. "Брягово", изр. "Пясъчник", изр. "Дуванли", яз. "Домлян", яз. "Климент", яз. "Дондуково", яз. "Синята река", яз. Сушица", яз. "40-те извора", яз. "Мечка", яз. "Леново" и яз."Златовръх".
повече»

Плановете за управление на речните басейни 2016 – 2022 г. ще подобрят качеството на водите в страната и качеството на живота в по-малките населени места

06.11.2014 г.

Мерките от Плановете влизат в сила през 2016 г. и стават задължителни за бизнеса и общините в страната
 
В момента, в който новите Планове за управление на речните басейни (ПУРБ) влязат в сила през 2016 г., те ще станат задължителни за общините и бизнеса в страната. Това стана ясно на пресконференция в Пловдив днес, с участието на директора на Дирекция „Управление на водите“ към МОСВ - Асен Личев и четиримата директори на Басейновите дирекции за управление на водите. Поводът на събитието беше официалният старт на информационна кампания, свързана с новите ПУРБ, които към момента са на етап обществено обсъждане на Междинния преглед на значимите проблеми в управлението на водите по места, на базата на който се изграждат и самите Планове.
 
повече»

БД-Пловдив публикува Междинния преглед на значимите проблеми в управлението на водите в Източнобеломорски район

06.11.2014 г.
Този документ отразява извършения анализ на характеристиките на Източнобеломорски район и е част от актуализацията на Плана за управление на речните басейни  за периода 2016-2021г. 
повече»

Заместник-министър Владимир Дончев ще открие Четвъртата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент

30.10.2014 г.
Събитието ще се проведе на 31 октомври, от 13:30 часа, в сградата на Общината на град Стара Загора.

Заместник-министър Дончев ще поздрави участниците - ученици и студенти от Стара Загора, София, Пловдив, Панагюрище, с. Байкал, Банско, Хасково, Белово, Челопеч и Крумовград. За първи път в работата на сесията ще се включат и представители на ръководствата на Световния и Европейски младежки водни парламенти - Филип Грьобел от Германия и Ана Калашова от Белгия.
повече»

Обявление

26.10.2014 г.
Относно публично отваряне на офертите, постъпили в БДУВИБР-Пловдив във връзка с открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Разработване на информационна система за ПУРН", обявена с Решение № Р-ОПН-3/16.09.2014г. на Директора на Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район с център гр. Пловдив.
повече»

Обявление

25.10.2014 г.
Относно публично отваряне на офертите, постъпили в БДУВИБР-Пловдив във връзка с открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изготвяне на карти на районите под заплаха от наводнения и карти на районите с риск от наводнения на Източнобеломорски район за басейново управление“, обявена с Решение № Р-ОПН-1/27.08.2014г., изм.  с Решение № Р-ОПН-2/10.09.2014г. на Директора на Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район с център гр. Пловдив.
повече»

В пет области за днес е обявен червен код за дъжд и вятър

25.10.2014 г.
В четири области за утре е обявен жълт код за сняг, в други четири – за дъжд и вятър 
По данни и прогнози на НИМХ, в пет области за днес е обявен червен код за дъжд и вятър – Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Валежите ще продължат
повече»

За седемнадесет области за утре е обявен оранжев код за вятър и сняг

24.10.2014 г.

Възможни са локални, внезапни наводнения

По данни и прогнози на НИМХ, в седемнадесет области за утре е обявен оранжев код. За областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен и Смолян той е за вятър и сняг. 

За областите Сливен,  Ямбол, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив и Пазарджик е за дъжд и вятър. Очакват се значителни валежи с количества на места до 40 -50 л/кв.м. Ще бъде ветровито със скорост на вятъра 15-20 м/сек. и пулсации до 25 м/сек.
 
повече»

Валежите започват утре и постепенно ще обхванат цялата страна

21.10.2014 г.

Очаква се повишаване на речните нива в Западна и Централна България, червен код за река Върбица

По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд. До четвъртък, очакваните валежи ще обхванат цялата страна със сумарни количества между 15-30 л/кв.м. В Западна и Централна България дъждът ще достигне и до 50-60 л/кв.м.. 

 
повече»

Очакват се интензивни превалявания в края на седмицата

21.10.2014 г.

За четвъртък е обявен червен код за река Върбица при гр. Златоград

По данни и прогнози на НИМХ, в сряда до вечерта в Западните и Южните райони ще завали дъжд. На 23 октомври, четвъртък, ще се създаде валежна обстановка, като на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м, на отделни места ще достигнат 40-50 л/кв.м. 
повече»