НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Инж. Никола Кърнолски пое поста на директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район Пловдив

22.08.2013 г.
Със заповед на Министъра на Околната среда и водите Искра Михайлова от 19 август 2013 год., инж. Никола Кърнолски пое поста на директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район Пловдив.
Той беше начело на дирекцията от май 2003 г. до ноември 2009.
Инж. Никола Кърнолски е завършил Висшия институт по архитектура и строителство - София (сега УАСГ) през 1986 год. с придобита квалификация строителен инженер по хидротехническо строителство. повече»

Световна генерална асамблея на Международната мрежа на басейновите организации / INBO/ в Бразилия

18.08.2013 г.
Като президент на Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа, директорът на Басейнова дирекция Пловдив - Атанаска Тунтова, поздрави участниците в 9-та Световна генерална Асамблея на Международната мрежа на басейновите организации в Бразилия. В своето слово тя подчерта ролята на Международните конференции, като ключов инструмент за обмен на добри практики при прилагането на рамковата Директива по водите, както и другите дериктиви, които имат отношение по използването на им в различните страни, интегрираното управление и изпълнението на мерките за постигане на добро качество на водите. повече»

Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев откри еко-училище "Приятели на водата"

05.08.2013 г.
Ученици от десет училища в страната - представители на българския Младежкия воден парламент бяха поздравени от зам. – министър Чавдар Георгиев , по време на церемонията. Той сподели, че е горд от това, колко млади природозащитници се включват в инициативи за опазване на природата в България и им пожела да не отстъпват от позициите си, да запазят младежкия ентусиазъм и да го претворят в добри за природата дела.  повече»

Заместник-министър Чавдар Георгиев ще открие еко-училище „Приятели на водата”

02.08.2013 г.
Събитието е на 5 август 2013 г. от 11.30 часа в залата на МОСВ на ул. У. Гладстон № 67. За втора поредна година ученици, студенти и преподаватели от десет учебни заведения от страната – членове на Младежкия воден парламент....... повече»

Експерти на Басейнова дирекция Пловдив локализираха чаплова колония на река Тунджа

22.07.2013 г.
Експерти на Басейнова дирекция за управление на водите - Източнобеломорски район, в сътрудничество с екип на "Зелени Балкани" са наблюдавали гнездене на чапли на брега на река Тунджа в района на Тополовград. повече»

Започва реализацията на още един проект по Оперативна програма „Околна среда“ в Източнобеломорски район-изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

20.07.2013 г.
Директорът на Басейнова дирекция Пловдив Атанаска Тунтова участва в церемония по първа копка по изграждането на водната инфраструктура на град Стара Загора. Проектът „Интегриран воден проект за Стара Загора” е на обща стойност 40,3 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”
По време на церемонията, министърът на Околната среда и водите г-жа Михайлова заяви, че това е един от големите и успешни проекти по Оперативна програма „Околна среда“ и показва в ясни измерения, как помощта от Европейския съюз може да достигне до всеки български гражданин и да подобри качеството на живот.  повече»

Резултатите от изпитването на повърхностната вода от р. Каялийка показват, че реката не е повлияна от вчерашният инцидент

10.07.2013 г.
Във връзка с подаден сигнал в община Първомай за замърсяване на река Каялийка в с.Искра, в следствие на изсипана течност е направена проверка от служители на общината с представители на РПУ Първомай.  повече»

Приключи българо-гръцката среща за създаване на система за ранно предупреждение

19.06.2013 г.
Приключи българо-гръцката среща за създаване на система за ранно предупреждение за минимизиране на риска при наводнения в басейна на река Арда, която се проведе в Смолян.
В нея взеха участие над 50 представители на заинтересовани страни от поречието на река Арда от Гърция и България. Срещата се водеше от директорът на Басейнова дирекция-Пловдив – Атанаска Тунтова.
На срещата представители на Басейнова дирекция – Пловдив, Националния институт по метеорология и хидрология – БАН, Регионалния фонд за развитие на Източна Македония – Тракия и Факултета по строително инженерство на Тракийския демокритов представиха извършените към момента дейности по проекта ARDAFOREKAS. повече»

Служителите на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ взеха участие в кампанията „Да изчистим България заедно“

Служителите на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ взеха участие в кампанията „Да изчистим България заедно“,  на която Министерство на околната среда и водите е основен партньор. 
повече»

Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ инж. Цветелина Кънева ще се срещне с областния управител на Кърджали

Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ инж.Цветелина Кънева ще се срещне с областния управител на Кърджали Никола Чанев. Те ще обсъдят мерките в „Плана за управление на речните басейни“ и „Плана за управление на риска от наводнения“ за област Кърджали и тяхното изпълнение. 
повече»

Ще преобладава понижение на речните нива

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология  (НИМХ- БАН) днес на много места в страната ще има слаби снеговалежи. Очаквани количества между 1 и 5 л/кв.м, в планинските райони до 10 л/кв.м. Утре без валеж. В сряда и четвъртък - без валежи.
повече»