АКТУАЛНО

Администрация

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0886533037
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

АКТУАЛНО

Няма опасни нива на токсичност във водите на река Тунджа

23.08.2017 г.
Извършен е лабораторен анализ на взетите проби от река Тунджа във връзка с постъпил сигнал за умрели крави след водопой в землището на село Кукорево, община Тунджа. Констатирани са превишения на установените стандарти при няколко от изследваните показатели, но няма характерни признаци на токсичност на водите в района на взетите проби вода.

  повече»

Проверен е сигналът за замърсяване на река Тунджа

16.08.2017 г.
Екип от експерти на РИОСВ – Стара Загора, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив и Регионалната лаборатория към ИАОС в Стара Загора провериха сигнал за умрели крави след водопой от река Тунджа в землището на село Кукорево, община Тунджа. повече»

Експертен екип провери сигнал за замърсяване на река Тунджа при Ямбол

03.05.2017 г.
Екип от експерти на Басейнова дирекция ИБР-Пловдив, РИОСВ-Стара Загора и Регионалната лаборатория към ИАОС-Стара Загора, в присъствието на представители на областна администрация-Ямбол и ВиК ЕООД-Ямбол, извърши проверка на сигнал за замърсяване на река Тунджа при Ямбол.
повече»

Експерти на БДИБР - Пловдив и РИОСВ – София провериха сигнал за качеството на водите в река Тополница

26.04.2017 г.
   Експерти на Басейнова дирекция - Пловдив и РИОСВ – София  провериха сигнал за качеството на водите в река Тополница в района на село Поибрене. От направения полеви анализ не се наблюдават отклонения на изследваните показатели. 
  повече»

Ще преобладават повишения на речните нива

14.06.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за гръмотевична дейност и дъжд в областите Бургас, Ямбол и Хасково. На места ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия и за градушки.
повече»

Очакват се краткотрайни повишения на речните нива в Източно- и Западнобеломорските райони

10.06.2016 г.
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ - БАН) днес на много места, главно в планинските райони в Западна България, ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Количествата ще са до 5 л/кв.м. В събота на отделни места, главно в планинските райони в Западна България, ще превали за кратко. Количествата ще са до 3 л/кв.м. В неделя след обяд и привечер над Северна и Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Количествата ще са 5-10 л/кв.м, локално и повече. 
повече»

Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около и над праговете за високи води

26.05.2016 г.
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) през това денонощие ще има валежи главно в Източна България, в централната част на Северна България, както и в планините. 
повече»

Очаква се да преобладава повишение на речните нива

17.05.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за ниски температури в областите София, София – град, Перник и Кюстендил. При стихване на вятъра, на места в котловините ще има условия за слани. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.
повече»

Съществува повишена вероятност за разливи и локални наводнения

12.05.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за утре оранжев код за дъжд в седем области – Монтана, Враца, Софийска област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Поради очакваните значителни валежи през денонощието, голямото преовлажнение на почвата и високите нива на реките, има повишена вероятност за разливи и локални 
повече»

Днес са възможни локални наводнения във водосборите на река Искър

12.05.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ- БАН)  обяви за днес оранжев код за дъжд в три области: Видин, Монтана и Враца. Поради очакваните значителни валежи (за 24 часа), голямото преовлажняване на почвата и високите нива на реките има повишена вероятност за локални наводнения. Валежите ще продължат и през нощта срещу петък.
повече»

Повишенията на речните нива ще продължат

11.04.2016 г.
По данни и ипрогнози на Националния институт по метеорология и хидрология  (НИМХ – БАН) днес в почти цялата страна ще вали с прекъсвания. По-значителни по количество валежите ще бъдат главно в Северна България. Количествата ще са между 3 и 15 л/кв.м. Вероятността за валежи е над 20 л/кв.м, в Северна България е 40-60%. Във вторник на отделни места в източните райони от страната ще превали – 1-5 л/кв.м. В сряда ще е без валежи. През денонощието от 8 ч. на 9 до 8 ч. на 10 април речните нива в по-голямата част от страната са се повишили или са останали без съществени изменения. 
повече»

Днес се очакват повишения на речните нива в долните течения

25.03.2016 г.
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология  ( НИМХ- БАН) днес ще има превалявания, но по-слаби и на по-малко места. Количествата до 5 л/кв.м, в отделни райони на Смолянска и Кърджалийска област и до 10-15 л/кв.м.
повече»

Днес ще преобладава повишение на речните нива

24.03.2016 г.
Националният институт по хидрология и метеорология (НИМХ- БАН) обяви за  днес жълт код за дъжд в областите: Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Там ще вали дъжд с количества за денонощието до 15-25 л/кв.м.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.
повече»

Речните нива ще се повишават

14.03.2016 г.
Националният институт по метеорология и  хидрология (НИМХ-БАН) обяви за днес жълт код за  дъжд в седемнадесет области : Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София област, София, Перник, Кюстендил и  Благоевград. За  Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново - през следващото денонощие в планинските райони се очакват количества валежи между 15 и 25 л/кв.м. Влежите ще продължат и
повече»