АКТУАЛНО

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

АКТУАЛНО

Експерти на БДИБР и РИОСВ – Пловдив провериха депото за утайки в близост до р. Чепеларска

13.10.2017 г.
Експерти от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и РИОСВ – Пловдив провериха сигнала за изземване на инертни материали от р. Чепеларска в близост до депото за утайки и база с трошачно-пресевна инсталация, стопанисвана от „Мостстрой Пловдив Плант“ ЕООД. Извършен е обход по течение на реката от бивше депо за утайки от пречиствателната станция на Пловдив до моста над реката, свързващ селата Ягодово и Катуница. повече»

Заплащане на такси чрез ПОС

02.10.2017 г.
  
Считано от 02.10.2017г. може да внасяте държавни такси по Закона за водите чрез ПОС терминално устройство в Деловодството на  БД ИБР.
гр. Пловдив, ул. „Янко Сакъзов” № 35, ет. 2
повече»

Издадена е Заповед №СОЗ-М-323 от 25.08.2017г. за учредяване на санитарно-охранителна зона

25.08.2017 г.
Издадена е  Заповед №СОЗ-М-323 от 25.08.2017г. за учредяване на санитарно-охранителна зона около открити водохващания от събирателна деривация „Бистрица” на река Грънчарица и нейните притоци: река Малка река, Везьов дол и Трълско дере в землищата на села Кръстава, село Грашево, село Бозьова и село Цветино, община Велинград, област Пазарджик, за питейно-битово водоснабдяване на град Велинград, община Велинград. повече»

Спрени са от експлоатация 7 кладенеца без разрешителни

24.08.2017 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) извършиха консервиране на 7 бр. кладенци след проверки на място по подадени сигнали от жители на селата Любен, Правище, Неделево и Церетелево. повече»

Няма опасни нива на токсичност във водите на река Тунджа

23.08.2017 г.
Извършен е лабораторен анализ на взетите проби от река Тунджа във връзка с постъпил сигнал за умрели крави след водопой в землището на село Кукорево, община Тунджа. Констатирани са превишения на установените стандарти при няколко от изследваните показатели, но няма характерни признаци на токсичност на водите в района на взетите проби вода.

  повече»

Проверен е сигналът за замърсяване на река Тунджа

16.08.2017 г.
Екип от експерти на РИОСВ – Стара Загора, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив и Регионалната лаборатория към ИАОС в Стара Загора провериха сигнал за умрели крави след водопой от река Тунджа в землището на село Кукорево, община Тунджа. повече»

Експертен екип провери сигнал за замърсяване на река Тунджа при Ямбол

03.05.2017 г.
Екип от експерти на Басейнова дирекция ИБР-Пловдив, РИОСВ-Стара Загора и Регионалната лаборатория към ИАОС-Стара Загора, в присъствието на представители на областна администрация-Ямбол и ВиК ЕООД-Ямбол, извърши проверка на сигнал за замърсяване на река Тунджа при Ямбол.
повече»

Експерти на БДИБР - Пловдив и РИОСВ – София провериха сигнал за качеството на водите в река Тополница

26.04.2017 г.
   Експерти на Басейнова дирекция - Пловдив и РИОСВ – София  провериха сигнал за качеството на водите в река Тополница в района на село Поибрене. От направения полеви анализ не се наблюдават отклонения на изследваните показатели. 
  повече»

Ще преобладават повишения на речните нива

14.06.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за гръмотевична дейност и дъжд в областите Бургас, Ямбол и Хасково. На места ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия и за градушки.
повече»

Очакват се краткотрайни повишения на речните нива в Източно- и Западнобеломорските райони

10.06.2016 г.
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ - БАН) днес на много места, главно в планинските райони в Западна България, ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Количествата ще са до 5 л/кв.м. В събота на отделни места, главно в планинските райони в Западна България, ще превали за кратко. Количествата ще са до 3 л/кв.м. В неделя след обяд и привечер над Северна и Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Количествата ще са 5-10 л/кв.м, локално и повече. 
повече»

Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около и над праговете за високи води

26.05.2016 г.
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) през това денонощие ще има валежи главно в Източна България, в централната част на Северна България, както и в планините. 
повече»

Очаква се да преобладава повишение на речните нива

17.05.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за ниски температури в областите София, София – град, Перник и Кюстендил. При стихване на вятъра, на места в котловините ще има условия за слани. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.
повече»

Съществува повишена вероятност за разливи и локални наводнения

12.05.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за утре оранжев код за дъжд в седем области – Монтана, Враца, Софийска област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Поради очакваните значителни валежи през денонощието, голямото преовлажнение на почвата и високите нива на реките, има повишена вероятност за разливи и локални 
повече»

Днес са възможни локални наводнения във водосборите на река Искър

12.05.2016 г.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ- БАН)  обяви за днес оранжев код за дъжд в три области: Видин, Монтана и Враца. Поради очакваните значителни валежи (за 24 часа), голямото преовлажняване на почвата и високите нива на реките има повишена вероятност за локални наводнения. Валежите ще продължат и през нощта срещу петък.
повече»