НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ провери сигнал за дейности в коритото на река Марица

24.11.2019 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ /БДИБР/ извършиха проверка на участък от речното корито на река Марица. БДИБР се самосезира по сигнал за дейности в коритото на река Марица в участъка източно под шосейния мост на път Пловдив-Стара Загора
повече»

Младежкият воден парламент проведе Парламентарната си сесия

11.11.2019 г.
 
От 8 до 10 ноември в Плевен се проведе IX парламентарна сесия на Младежкия воден парламент (МВП). „Минералните води - национално богатство на България“ беше темата на сесията. Събитието събра в хотел „Кайлъка“  ръководители и участници в екоклубове от Байкал, Белово, Благоевград, Бяла Слатина, Варна, Враца, с. Кавракирово (обл. Благоевград), Крумовград, с. Коларово (обл. Благоевград), Пловдив, с. Първомай (обл. Благоевград), София и Стара Загора.
повече»

314 акта за над 15 млн. лева е съставила Басейнова дирекция от началото на годината за нарушения на Закона за водите

19.10.2019 г.
През септември Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР) е извършила 365 проверки, като 65% от тях са по изпълнение на условията в издадените разрешителни. При 63 проверени обекти е установено водовземане без издадено разрешително съгласно Закона за водите.
повече»

За девета поредна година експерти и ученици ще изследват Марица в Световния ден на мониторинга на водата

17.10.2019 г.
За девета поредна година експерти на Басейнова дирекция  „Източнобеломорски район“ (БДИБР), Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) в Пловдив и ученици от СУ „Св. Патриарх Евтимий“  ще отбележат Световния ден на мониторинга на водата като изследват водите на р. Марица при Пловдив.
Мястото на пробовземането е река Марица пред "Водната палата" от 11:45 часа.
  повече»

Проверен е сигнал за умряла риба в река Стряма

28.09.2019 г.
Днес експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, РИОСВ - Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда извършиха незабавна проверка по сигнал на кмета на град Баня, община Карлово за наличие на умряла риба в река Стряма.
повече»

Басейнова дирекция събира ученици край река Марица под мотото „Комбинирай знания с разходка“

18.09.2019 г.
На 19 септември Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ организира разходка покрай река Марица, по време на която ученици от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив ще имат възможност да 
повече»

Започна Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент

19.08.2019 г.
Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент беше открито днес в Благоевград. От името на ръководството на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) инж. Радослав Георгиев, директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) – Благоевград, поздрави младите еколози, като им пожела успешно провеждане на обучението, много емоции и приятелства. Участниците бяха приветствани и от зам.-областния управител на област Благоевград Иван Стоянов, който пожела на участниците незабравими дни в красивата планина Беласица.  На събитието присъстваха директори и експерти от  структури на МОСВ в Благоевград.
повече»

Проверен е сигнал за „побеляване“ на Уваджик дере (приток на река Арда) преди село Бял Извор

19.08.2019 г.
Тази сутрин в РИОСВ – Смолян е получен сигнал за „побеляване“ на Уваджик дере (приток на река Арда) преди село Бял Извор, община Ардино. Екип от експерти на РИОСВ - Смолян, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР) - Пловдив и Рeгионална лаборатория - Смолян извърши незабавна проверка като при направения оглед е установено, че сигналът е основателен. 
повече»

Зам.-министър Живков ще открие в Благоевград VIII екоучилище на Младежкия воден парламент

16.08.2019 г.
На 19 август в Благоевград зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще открие Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент. Официалната церемония ще се състои от 13,30 часа в конферентната зала на хотел „Езерец“.
Заниманията на екоучилището ще се проведат в реални условия на територията на Природен парк „Беласица“. Участие ще вземат младежки екипи от 17 населени места у нас и делегация на френския Младежки воден парламент. 
повече»

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ извърши 346 проверки през юли

12.08.2019 г.
Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) извърши 346 проверки, като 60% от тях са по издадени разрешителни. В резултат на осъществения контрол, който се проведе на територията на 63 общини в 10 области, са издадени 33 предписания. Съставени са 13 акта за установени административни нарушения.
повече»

Проверка установи замърсяване на река Луда Яна от рудник „Цар Асен“

09.07.2019 г.
Експерти на РИОСВ - Пазарджик, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория на ИАОС в Пазарджик провериха сигнал за мъртва риба в река Луда Яна. Незабавно беше сформиран екип, който извърши проверка по сигнала от тел. 112, че водата в р. Луда Яна при с. Росен е оцветена в бяло и по течението й има мъртва риба. Сигналът е получен днес в 16.15 ч.
повече»

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ е издала 66 aкта за 1 548 195 лева от началото на годината

24.06.2019 г.
От началото на юни  Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) е изпратила 81 покани за доброволно заплащане на дължимите такси за периода до 2018 г.
Съгласно Закона за водите спрямо титуляри на разрешителни, които не заплатят дължимите такси, БДИБР ще започне процедура за установяване на таксите с Акт за публични държавни вземания (АУПДВ).
повече»

Екоинституции проверяват сигнал за измряла риба в язовир Копринка

20.06.2019 г.
Екип от експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР), РИОСВ Стара Загора и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) Стара Загора проверяват сигнал за измряла риба в язовир „Копринка“.
повече»