НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев откри еко-училище "Приятели на водата"

05.08.2013 г.
Ученици от десет училища в страната - представители на българския Младежкия воден парламент бяха поздравени от зам. – министър Чавдар Георгиев , по време на церемонията. Той сподели, че е горд от това, колко млади природозащитници се включват в инициативи за опазване на природата в България и им пожела да не отстъпват от позициите си, да запазят младежкия ентусиазъм и да го претворят в добри за природата дела.  повече»

Заместник-министър Чавдар Георгиев ще открие еко-училище „Приятели на водата”

02.08.2013 г.
Събитието е на 5 август 2013 г. от 11.30 часа в залата на МОСВ на ул. У. Гладстон № 67. За втора поредна година ученици, студенти и преподаватели от десет учебни заведения от страната – членове на Младежкия воден парламент....... повече»

Експерти на Басейнова дирекция Пловдив локализираха чаплова колония на река Тунджа

22.07.2013 г.
Експерти на Басейнова дирекция за управление на водите - Източнобеломорски район, в сътрудничество с екип на "Зелени Балкани" са наблюдавали гнездене на чапли на брега на река Тунджа в района на Тополовград. повече»

Започва реализацията на още един проект по Оперативна програма „Околна среда“ в Източнобеломорски район-изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

20.07.2013 г.
Директорът на Басейнова дирекция Пловдив Атанаска Тунтова участва в церемония по първа копка по изграждането на водната инфраструктура на град Стара Загора. Проектът „Интегриран воден проект за Стара Загора” е на обща стойност 40,3 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”
По време на церемонията, министърът на Околната среда и водите г-жа Михайлова заяви, че това е един от големите и успешни проекти по Оперативна програма „Околна среда“ и показва в ясни измерения, как помощта от Европейския съюз може да достигне до всеки български гражданин и да подобри качеството на живот.  повече»

Резултатите от изпитването на повърхностната вода от р. Каялийка показват, че реката не е повлияна от вчерашният инцидент

10.07.2013 г.
Във връзка с подаден сигнал в община Първомай за замърсяване на река Каялийка в с.Искра, в следствие на изсипана течност е направена проверка от служители на общината с представители на РПУ Първомай.  повече»

Приключи българо-гръцката среща за създаване на система за ранно предупреждение

19.06.2013 г.
Приключи българо-гръцката среща за създаване на система за ранно предупреждение за минимизиране на риска при наводнения в басейна на река Арда, която се проведе в Смолян.
В нея взеха участие над 50 представители на заинтересовани страни от поречието на река Арда от Гърция и България. Срещата се водеше от директорът на Басейнова дирекция-Пловдив – Атанаска Тунтова.
На срещата представители на Басейнова дирекция – Пловдив, Националния институт по метеорология и хидрология – БАН, Регионалния фонд за развитие на Източна Македония – Тракия и Факултета по строително инженерство на Тракийския демокритов представиха извършените към момента дейности по проекта ARDAFOREKAS. повече»

Служителите на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ взеха участие в кампанията „Да изчистим България заедно“

Служителите на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ взеха участие в кампанията „Да изчистим България заедно“,  на която Министерство на околната среда и водите е основен партньор. 
повече»

Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ инж. Цветелина Кънева ще се срещне с областния управител на Кърджали

Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ инж.Цветелина Кънева ще се срещне с областния управител на Кърджали Никола Чанев. Те ще обсъдят мерките в „Плана за управление на речните басейни“ и „Плана за управление на риска от наводнения“ за област Кърджали и тяхното изпълнение. 
повече»

Ще преобладава понижение на речните нива

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология  (НИМХ- БАН) днес на много места в страната ще има слаби снеговалежи. Очаквани количества между 1 и 5 л/кв.м, в планинските райони до 10 л/кв.м. Утре без валеж. В сряда и четвъртък - без валежи.
повече»